De burn out brengt je soms in een lastig pakket. Enerzijds moet en wil je van alles, anderzijds is je lichaam er nog lang niet klaar voor. Jouw lichaam voelt dat als een bedreiging. Het kan dan voelen alsof je wilt vluchten. Doe dat dan ook!!

Zorg dat die uitweg er is. Niks is zo erg dan gevangen zitten in angst en paniek terwijl je uit de situatie wilt.

Het gaat niet om schoonheid of wat sociaal hoort, maar in deze fase van moet je soms gewoon weg gaan. Letterlijk uit de situatie stappen. Dat voelt in het begin raar en vreemd, maar je leert dat je in een situatie zit waar je niet in wilt zitten. Sta op en ga weg. Een volgende keer let je beter op.

Eigen ervaring:

Ik zat in de trein van Nijmegen naar Molenhoek (5 minuten) en ik voelde dit is niet goed ik wil hier weg. Raakte in paniek. En toen we er waren had ik het zweet op mijn hoofd staan. Het idee dat ik niet weg kon, beangstigde mij het meest.

Ik heb toen bedacht: ik wil altijd kunnen ontsnappen aan de situatie. Kan me niet schelen wat de omgeving denkt. Als het moet ga ik weg.

Ik ben ook een paar keer weg gelopen: bij een film, lunchen afgebroken, familie bezoek .

Positief

Op een bijzondere manier kies je voor jezelf. Je merkt: het gaat niet. Vroeger bleef je dan plichtsgetrouw zitten, nu maak je een andere keuze. Sta op en ga…

Tips:

  1. Zorg dat deze escape er is en maak er gebruik van als je dat voelt
  2. Realiseer dat dit een noodrem is en je die alleen gebruikt in nood
  3. Denk aan jezelf en voel je niet schuldig naar de omgeving Jij hebt de burn out
  4. Dit is aardig zijn voor jezelf.